Het Scouting Hiem (heropend op 10 januari 2009) is het clubgebouw van Scouting van Maasdijk Heerenveen. Rondom ons gebouw is voldoende ruimte voor het plaatsen van tenten of het houden van evenementen.

gebouw.image005

De omgeving

Het gebouw staat aan de rand van het Oranjewoud, een groot aaneengesloten bosgebied bij Heerenveen. Het bos bestaat uit een verzameling voormalige landgoederen met lange lanen, parken met royale eiken en beuken, een handjevol overgebleven landhuizen, waterpartijen en kleine weilandjes tussen de bossen. In de Overtuin, aan de overkant van Huize Oranjewoud, wandel je over kronkelige paden, langs kunstig gesnoeide hagen, een slangenmuur en kruidentuin. Met ongeveer 400 hectare grond is het een prachtig gebied om te wandelen (of om een hike uit te zetten).

Op een afstand van 2,5 km van het gebouw staat het Belvédère museum, met een grote collectie aan moderne en hedendaagse kunst. Een supermarkt is ook niet ver weg. Op 2,8 km afstand staat een grote Lidl supermarkt, die in 2013 nieuw is neergezet. Naast de Lidl zit ook een slager.  Heerenveen beschikt over een bruisend centrum. Zo beschikt het over meerdere supermarkten, kledingwinkels, een bioscoop, een snooker- en poolcentrum, een pannenkoekenschip en diverse andere eet- en drink gelegenheden. Zeker in de zomerperiode is het ook erg gezellig op de terrasjes.

Voor de sportievelingen is er Sportstad Heerenveen, op 2,5 km afstand. Het is voornamelijk bekend om het Abe Lenstra voetbalstadion, maar er is veel meer te doen. Denk aan wandklimmen, fitnessen, of zwemmen. De andere kant op, zo’n 3,5km vanaf het gebouw (te voet of met de fiets 1 km), ligt Thialf. Dit is dé schaatsbaan van Nederland, en hier worden zeer regelmatig wedstrijden gehouden. Staat u liever zelf op het ijs, dan kan dat natuurlijk ook. Eigen schaatsen meenemen is overbodig, schaatsen kunt u ter plekke huren.

In de zomermaanden kan er heerlijk gezwommen worden in open water bij het Heidemeer. Op 4 km afstand bevindt zich een strand, een grasveld en een groot stuk water. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, het is er in de zomer altijd wel bevolkt. Iets verder weg, 8 km om precies te zijn, ligt het Nannewiid. Dit meer beschikt niet over een strand, maar wel over een grasveld en een steiger. Het is een ondiep meer, waardoor het zeer geschikt is voor jongere kinderen. Naast het Nannewiid ligt een restaurant waar u naderhand gerust kan genieten van een koud drankje in de warme zon. Beide meren hebben geen entree. Een subtropisch zwembad kunt u in Joure (13 km rijden) vinden.

Aan wie verhuren wij?

Ons clubgebouw  is te huur voor scoutinggroepen, (sport)verenigingen, bedrijven, familiefeesten enzovoorts. Wij verhuren ons clubgebouw niet aan studentenorganisaties.

Ruimtes & faciliteiten

Klik hier voor de inrichting en de faciliteiten die wij u kunnen aanbieden.

Op welke dagen is het gebouw te huur?

Het gebouw is doorgaans te huur op:

• Doordeweekse dagen, uitgezonderd de vrijdagavond.
  • In het weekend vanaf zaterdagmiddag 14:00 en de gehele zondag.
  • De vrijdagavond en de gehele zaterdag in een groot deel van de weekenden van de kerst- en zomervakantie (regio noord).

Beschikbaarheid

Als u wilt bekijken of de door u gewenste datum nog vrij is, dan kunt u dit bekijken in de verhuurkalender.

Contact

Mocht u belangstelling hebben voor het huren van het Scouting Hiem, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze verhuurder:

• Dhr. J.T. Krijnsen, verhuurder Scouting Hiem: 06-13834791 (alleen bellen!)

Als u de verhuurder niet te pakken kunt krijgen, dan alstublieft geen berichten inspreken. Probeer het later nog eens of probeer het via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als u mailt, vermeld dan wel uw  naam, adresgegevens en telefoonnummer. Onvolledige en vage e-mails worden niet beantwoord!