Natuurwerkdag

Zaterdag 4 oktober j.l. staken de jeugdleden van de handen uit de mouwen om de natuur een opknap beurt te geven, tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie van Nederlandom.

De Scouts en Welpen waren samen met hun leiding aan het werk in het Van Harinxmabos en hebben onder meer geholpen bij het open houden van de heide en lanen, door snoeien en het verwijderen van kleine boompjes. De Bevers en hun leiding waren te vinden op het labelterrein van Scoutingcentrum Fryslân in Oranjewoud, waar zij takken en bladeren hebben geruimd.

Brood van De Bakker van Verloop

Wat een geslaagd JOTA JOTI weekend hebben wij gehad. Naast de ruim 60 Scouts was er ook leiding aanwezig. Iedereen had tussen de middag natuurlijk door het mooie programma een gezonde trek gekregen. Wat heerlijk dat De Bakkers van Verloop het brood sponsorde Bedankt voor het heerlijke brood!

Antenne ruim 20 meter hoog

Tijdens de JOTA-JOTI (Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet) maken a.s weekend Scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De Scouts van de Borgergroep en van Maasdijk maken contact met andere Scouts over de hele wereld.

Als je via de radio wilt praten met Scouts aan de andere kant van de wereld, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten.

De antenne is inmiddels ruim 20 meter de lucht in gebracht met een hoogwerker, deze is ter beschikking gesteld door Sijperda verhuur Heerenveen.
Sijperda Verhuur Heerenveen #bedankt @ Scouting Hiem in Oranjewoud

JOTA JOTI 2018

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA-JOTI gehouden. JOTA-JOTI staat voor Jamboree On The Air en Jamboree
On The Internet. Scouts van over de hele wereld ontmoeten elkaar dit weekend via de amateurradio en het internet.

De JOTA-JOTI 2018 vindt plaats van 19 tot en met 21 oktober.

Ook Scouting van Maasdijk doet samen met Scouting De Borgergroep uit Joure mee. Er wordt hard gewerkt aan de toren bij Scouting Hiem om te kijken of we tijdens de JOTA contact kunnen leggen.