Wij zijn de Bevers van Scouting van Maasdijk. De speltak met de jongste kinderen, doorgaans variërend in de leeftijd van 5 tot 7 jaar. We zijn de Castorkolonie en dat betekend natuurlijk Beverkolonie.

Bijna elke zaterdag hebben wij opkomst bij Scouting Hiem van 9:45 tot 11:45 uur. Bevers komen dan spelen in Hosjietonia, het dorp waar Sterre, Steven, Bas Bos, Noa, Stanley Stekker en Rozemarijn wonen.

Samen met de bewoners van Hotsjietonia beleven we avonturen, doen we spelletjes, gaan we het bos in, knutselen we en hebben we zelfs kamp!

Bij de Bevers staat voorop dat je alles samen doet, zoals ook in de Beverbelofte omschreven:

“Ik ben een Bever en wat Bevers doen, doen we samen.”

De Bevers houden natuurlijk van spelen. Maar bij scouting draait het ook om de SCOUTS-doelstellingen:

• Samen: maatschappij en internationaal.
  • Code: normen, waarden en tradities.
  • Outdoor: buitenleven.
  • Uitdaging: zelfontwikkeling.
  • Team: team-gevoel haalt het beste uit ons zelf, daarom zijn we trots op elkaar.
  • Spel: het scouting-spel, bij de Bevers is dit Hotsjietonia.

Dit klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar bij de Bevers worden deze doelstellingen natuurlijk spelenderwijs aangepakt. Door samen te spelen, te knutselen, te praten, te onderzoeken, te wandelen, enzovoorts.

Wachtlijst

Omdat het bij de Bevers ontzettend leuk is en de groep afgelopen jaar flink is gegroeid, wordt er een wachtlijst gehanteerd. Om bij de Bevers een kijkje te komen nemen zul je eerst aangemeld moeten zijn voor de wachtlijst. Dit kan je doen door de volgende gegevens (naam, geboortedatum, telefoonnummer) te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen?

Voor meer informatie en als u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met de Beverleiding, en dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.