Klimmen 13 februari 2015

Er was veel animo voor een klimavond bij de Plusscouts. Dus zo gezegd, zo gedaan. Helaas hadden een aantal andere verplichtingen, maar er was toch nog een mooi ploegje om te klimmen. De ervaren klimmers zorgden ervoor dat de onervaren klimmers ook flink konden klimmen en het was zeer verbazend hoe enkelen van de onervaren klimmers de weg naar boven vonden. De ervaren klimmers zijn ook flink aan hun trekken gekomen en deze opkomst is zeker voor herhaling vatbaar!

Verrassingsopkomst 6-7 september 2014

Verrassing 6-7 september 2014

De organisatie van deze opkomst had als doel een weekend te organiseren. Waar naar toe werd geheim gehouden en vragen erover werden ook vaag beantwoord. Waar gaan we heen? Moet er een tent mee? Kan ik tussendoor weer naar huis? Dit was voor de organisatie ook wat moeilijk te beantwoorden, want ook zelf wisten ze niet helemaal waar ze terecht zouden komen...

’s Middags werd vanaf het clubgebouw vertrokken, om in de haven van Oldeboorn op een kruiser van Aaltje te stappen. Iedereen was erg benieuwd en was wat sceptisch. Landscouts op het water? Al gauw kwam men tot de ontdekking dat navigeren op het water toch wat moeilijker is dan het lijkt en iedereen was al gauw het spoor bijster. Het weer zat in eerste instantie niet mee, het was miezerig en het ging zelfs regenen, wat iedereen naar binnen deed gaan (toch handig dat je ook binnen kunt).

Na een aantal uren varen, met het nodige gevraag over 'waar zijn we nu', zijn we bij de Langehoekspôlle (konijneneiland) bij de Fluessen aangekomen. Een ideale plek om een kampvuur te maken. Het weer was intussen omgeslagen in een prachtige avond en na wat voorbereiding kan er gebarbecued worden bij het kampvuur. Daarna werd er in het donker door de dames nog een wandeling over het eiland gedaan. Terug bij het kampvuur werd er onder de nodige hilariteit nog een woordspel gedaan tot in de late uurtjes, waarna het tijd werd de kooi op te zoeken. Het was zelfs zo’n mooie avond, dat HP besloot onder de sterrenhemel te gaan slapen.

Na het ontbijt de volgende ochtend werd de boel weer ingeladen om met de terug vaart te gaan starten. Het was prachtig weer en er werd via een andere route terug gevaren. Bij het Kameleon-eiland werd nog even afgemeerd. Het was zulk prachtig weer dat er nog door enkelen werd besloten te gaan zwemmen. Rond 4 uur waren we weer in de thuishaven. Een geslaagd weekend op het water en voor de meesten was het een leuke ervaring om eens een weekend de rust van het water te ervaren.