Al sinds 1938 zit Scouting in Heerenveen en omgeving. Scouting van Maasdijk zit al sinds 1980 in de bossen van Oranjewoud.

Deze bruisende vereniging heeft 140 leden van verschillende leeftijden. Elke week spelen bevers, welpen, scouts en explorers begeleid door circa 40 vrijwilligers het scoutingspel .

Het scouting gebouw van Scouting van Maasdijk heeft de mooie naam ‘Scouting Hiem’ en ligt aan populaire wandel, trim- en fietsroutes. Om dit gebouw te kunnen exploiteren wordt het gebouw, naast het gebruik door de scouting-vereniging, verhuurd voor vergaderingen, feestjes, dagopvang van verstandelijk beperkte mensen en ook de Zomerspelweek in Heerenveen.

Per 1 januari 2016 heeft de dagopvang van Talant de huur opgezegd. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de inkomsten van de stichting maar biedt ook kansen om het gebouw en het terrein grondig op te knappen en aan te passen aan de huidige wensen.

Zo zijn er plannen om de keuken aan te passen, zodat er gekookt kan worden voor grote groepen en het magazijn aan te passen zodat het groepsmateriaal, zoals tenten en sjortouwen, beter kunnen worden opgeslagen. Daarnaast is er het plan om het terrein beter aan te kleden met een landelijk ogend hekwerk en de haag te verbreden. Ook willen wij de kampvuurkuil voorzien van zitgelegenheid.

Om deze plannen te kunnen verwezenlijken doen we reeds een maximaal beroep op onze eigen vrijwilligers zonder dat dit ten koste gaat van het scoutingspel van de jeugdleden. Helaas redden we dat niet alleen en willen we een beroep doen op u als potentieel sponsor.

Wat hebben wij te bieden:

Voor sponsoren met een bijdrage vanaf € 100,- per jaar biedt Scouting van Maasdijk:

• Associatie met een actieve bruisende vereniging met een vooraanstaande maatschappelijke functie
  • Vermeldingen op website www.scouting-van-maasdijk.nl
  • Een gezellige scouting middag met leden, oud-leden, andere sponsoren en geïnteresseerden

Voor sponsoren met een bijdrage vanaf € 250,- per jaar biedt Scouting van Maasdijk naast de bovenstaande voordelen:

Voor sponsoren met een bijdrage vanaf € 1000,- per jaar biedt Scouting van Maasdijk naast de bovenstaande voordelen:

• Vermelding op wekelijkse nieuwsbrieven naar onze leden en hun ouders
  • Plaatsing  reclamebord op ‘sponsorenmuur’ in gebouw (zichtbaar voor (grote) groepen huurders van het gebouw)
  • Een eenmalige jaarlijkse korting van 25% op de huurprijs van het gebouw

Voor hoofdsponsoren biedt Scouting van Maasdijk naast de bovenstaande voordelen:

• De mogelijkheid van een reclamebord op het toegangshek (zichtbaar vanaf de wandel, trim- en fietsroutes)