Al sinds 1938 zit Scouting in Heerenveen en omgeving. Scouting van Maasdijk zit al sinds 1980 in de bossen van Oranjewoud.

Deze bruisende vereniging heeft 140 leden van verschillende leeftijden. Elke week spelen bevers, welpen, scouts en explorers begeleid door circa 40 vrijwilligers, het scoutingspel.

Het scouting gebouw van Scouting van Maasdijk heeft de mooie naam ‘Scouting Hiem’ en ligt aan populaire wandel, trim- en fietsroutes. Om dit gebouw te kunnen exploiteren wordt het gebouw, naast het gebruik door de scoutingvereniging, verhuurd voor vergaderingen, feestjes, dagopvang van verstandelijk gehandicapten en ook de Zomerspelweek van Heerenveen.

Per 1 januari 2016 heeft de dagopvang van Talant de huur opgezegd. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de inkomsten van de stichting maar biedt ook kansen om het gebouw en het terrein grondig op te knappen en aan te passen aan de huidige wensen.

Zo zijn er plannen om de keuken aan te passen, zodat er gekookt kan worden voor grote groepen en het magazijn aan te passen zodat het groepsmateriaal, zoals tenten en sjortouwen, beter kunnen worden opgeslagen. Daarnaast is er het plan om het terrein beter aan te kleden met een landelijk ogend hekwerk en de haag te verstevigen. Ook willen wij de kampvuurkuil voorzien van vaste zitgelegenheid.

Om deze plannen te kunnen verwezenlijken doen we reeds een maximaal beroep op onze eigen vrijwilligers zonder dat dit ten kosten gaat van het spel van de kinderen. Helaas redden we dat niet alleen en willen we een beroep doen op u om ons daarbij te helpen.

Wordt vriend van Scouting van Maasdijk!

Wat krijgen onze vrienden:

• Twee keer per jaar een nieuwsbrief over SvM vroeger en nu.
  • De ‘Vrienden van Scouting van Maasdijk Badge’.
  • Een keer per jaar een gezellige scouting middag.

Hoe lang blijft je lid van de vrienden van Scouting van Maasdijk?

In principe is het lidmaatschap voor een jaar. Na ieder jaar gaan we er automatisch van uit dat hij of zij met 1 jaar wil verlengen. Als je wilt stoppen als vriend van Scouting van Maasdijk dien je dit voor 31 december schriftelijk aan te geven aan de penningmeester (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het aanmeldingsformulier kunt u hieronder vinden:

Aanmeldingsformulier