Grote opkomst BKMWF 2019

Zaterdagavond 19 januari, vroeg de aardappelkoning ons om te komen helpen. Zijn aardappels waren gestolen. De knechten waren vergeten de deuren dicht te doen. De aardappels waren bij Scoutinghiem overal te vinden. Door de opdrachten te doen konden we de aardappels terug verdienen... die hadden we hard nodig om toch genoeg Boerenkool te kunnen maken voor 120 personen. Gelukkig is het gelukt en konden we allemaal lekker genieten van één en sommigen zelfs twee heerlijke borden BoerenKool Met Worst, spekjes, jus, mosterd, augurken en zilvertuitjes. Wat hebben we gesmuld, ook van het heerlijke toetje. Iedereen hartelijk bedankt voor de gezellige BKMWF.

Uitnodiging BKMWF 2019

Op zaterdag 19 januari organiseert de Stam de jaarlijkse BKMWF (BoerenKoolMetWorstFuif). Alle leden, ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's, etc. zijn van harte welkom!

BKMWF 2019

Natuurwerkdag

Zaterdag 4 oktober j.l. staken de jeugdleden van de handen uit de mouwen om de natuur een opknap beurt te geven, tijdens de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie van Nederlandom.

De Scouts en Welpen waren samen met hun leiding aan het werk in het Van Harinxmabos en hebben onder meer geholpen bij het open houden van de heide en lanen, door snoeien en het verwijderen van kleine boompjes. De Bevers en hun leiding waren te vinden op het labelterrein van Scoutingcentrum Fryslân in Oranjewoud, waar zij takken en bladeren hebben geruimd.

Brood van De Bakker van Verloop

Wat een geslaagd JOTA JOTI weekend hebben wij gehad. Naast de ruim 60 Scouts was er ook leiding aanwezig. Iedereen had tussen de middag natuurlijk door het mooie programma een gezonde trek gekregen. Wat heerlijk dat De Bakkers van Verloop het brood sponsorde Bedankt voor het heerlijke brood!