We doen weer mee met Poiesz Jeugd Sponsor Actie

Hallo allemaal,

Jullie kunnen ons weer sponsoren door je boodschappen bij een Poiesz supermarkt te doen via de Jeugdsponsor actie.

Jeugd Sponsor Munten krijgt u gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten. De koker voor de Jeugd Sponsor Munten van Scouting van Maasdijk is te vinden bij de Poiesz supermarkt in Heerenveen. De Jeugd Sponsor Actie loopt van maandag 10 februari t/m 5 april 2020 bij Poiesz supermarkten.

Hoe meer Jeugd Sponsor Munten in de koker worden gestopt van Scouting van Maasdijk, hoe meer sponsorgeld aan het eind van de actie door Poiesz supermarkten wordt uitgekeerd. Het sponsorgeld komt ten goede aan de jeugd van onze vereniging.

Mocht jij je boodschappen doen bij een andere Poiesz supermarkt, dan kun je de munten ook meenemen naar de opkomst en daar afgeven.
Dan zorgen wij dat ze in de juiste bus komen.

Zie voor de tussenstand: https://www.poiesz-supermarkten.nl/acties/tussenstand?vestiging=69

BP tocht 2020 in regio Appelscha

Op zaterdag 22 februari 2020 zijn alle scouts uit Friesland of daarbuiten welkom bij de 23e Baden Powell-Tocht.

De BP-Tocht word dit jaar georganiseerd door Scouting de Biezenhutters. We hebben routes uitgezet van 5, 10 en 15 kilometer. Er is een speciale route voor mindervaliden.

Vanuit Scouting van Maasdijk doen we ook weer mee.

Natuurwerkdag-2019

Tijdens de landelijke Natuurwerkdag staken zaterdag 2 november de jeugdleden van Scouting van Maasdijk uit Heerenveen de handen uit de mouwen om de natuur een opknapbeurt te geven. De Scouts met hun leiding hebben geholpen met zagen en snoeien op één van de legakkers in De Deelen. Een legakker is een strook grond in het veengebied waar vroeger het veen op gedroogd werd. Nu worden deze bewoond door de vele watervogels en ook de otter.

De Welpen waren samen met hun leiding aan het werk in het Van Harinxmabos en hebben geholpen bij het open houden van de lanen, door het snoeien en het verwijderen van kleine boompjes.

De Bevers en hun leiding waren te vinden op het kampeerterrein van Scouting Hiem in Oranjewoud, waar ze takken en bladeren hebben geruimd.

Skjin Wetter 2019

Scouting van Maasdijk deed zaterdag 12 oktober mee aan de grote schoonmaakactie 'Skjin Wetter'.

Nadat de wethouder Jaap van Veen het startschot voor de schoonmaakactie gingen de Bevers, Welpen en Scouts aan de slag. Voorzien van veiligheidsvestjes (enkelen zelfs met zwembandjes of zwemvest), afvalzakken, werkhandschoenen en grijpstokken vertrokken ze. Samen met de duikers van Duikteam Heerenveen, suppers van SUPAway, de brandweer en Gemeente Heerenveen werd er zwerfafval in en langs het water. Naast o.a. drinkpakjes, flesjes, snoeppapiertjes, kwamen er ook 6 fietsen, een winkelwagentje, paraplu's, schoenne, vloerkleed, stoelen, tafels, servies, een bowlingbal en nog veel meer boven water.

Interieurarchitect Melle Stumphius maakte van het opgeviste afval een groot kunstwerk.

Maar liefst 572 kilo afval hebben we met elkaar opgeruimd. Prachtig resultaat.... maar eigenlijk ook wel jammer dat er zoveel troep in het water ligt.

Afval hoort in de afvalbak