De Bevers en Welpen van Scouting van Maasdijk gaan dit jaar naar het Noordelijk PinksterKamp (NPK). Het NPK is het grootste jaarlijks terugkerende Scoutingkamp van Europa. Op het terrein van de Bevers bestaat het dorp: Hotsjietonia bestaat 10 jaar. Om dit te vieren wordt er een standbeeld gebouwd, welke maandag onthuld zal worden. Het hele dorp werkt hard om het standbeeld op tijd af te krijgen. Tussen het werken door wordt er gefluisterd dat de burgermeester een geheim heeft. Mogelijk heeft het iets te maken met het feest op maandag. De burgemeester wil dit gerucht tot op heden niet bevestigen. “Na de onthulling zal er een dorpsfeest gehouden worden, waarover nog jaren gesproken zal worden,” is het enige wat de burgermeester er op dit moment over kwijt wil. Op het terrein van de Welpen is weer tijd voor het jaarlijks MEGO-festival! Net als andere jaren zijn er vanuit alle streken uit Legoland feest vierders gekomen. Het is een gezellig gebeuren op het Mego festivalterrein er zijn 6 verschillende ‘stages’ o.a.: Space, Ninjago, Racen, MEGO monteurs, City en MEGO Castle Deze zijn allemaal geplaatst rondom de Mego fabriek. Zoals elk jaar worden de allernieuwste Mego getoond, de laatst Mego-trends gedeeld en natuurlijk is de Mego fabriek van zeer dichtbij te bewonderen. De fabriek waar als sinds jaren Mego gemaakt wordt volgens een super geheime Mego formule, wat Mego zo bijzonder maakt! Het wordt een weekend vol evenementen, feest en natuurlijk gaat er vol op gebouwd worden. Dit jaar zal afgesloten worden met een Mega Mego VIP feest. Het dak gaat hier af en dit zal grootser zijn dan ooit! Ontmoet hier al je fav. Mego Celebs. Mis het niet! Op Pinkstermaandag mogen we elk jaar weer vaders, moeders, broertjes en zusjes, opa's en oma's op bezoek komen. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen op het kampterrein. Meld je wel voor 7 juni 2019 aan bij de Bever of Welpen-leiding!