Tijdens de landelijke Natuurwerkdag staken zaterdag 2 november de jeugdleden van Scouting van Maasdijk uit Heerenveen de handen uit de mouwen om de natuur een opknapbeurt te geven. De Scouts met hun leiding hebben geholpen met zagen en snoeien op één van de legakkers in De Deelen. Een legakker is een strook grond in het veengebied waar vroeger het veen op gedroogd werd. Nu worden deze bewoond door de vele watervogels en ook de otter.

De Welpen waren samen met hun leiding aan het werk in het Van Harinxmabos en hebben geholpen bij het open houden van de lanen, door het snoeien en het verwijderen van kleine boompjes.

De Bevers en hun leiding waren te vinden op het labelterrein van Scoutingcentrum Fryslân in Oranjewoud, waar zij takken en bladeren hebben geruimd.