Dit jaar doen de Bevers voor het eerst mee aan het Noordelijk Pinksterkamp in de Marnewaard!

Zaterdag is het zover, de leiding heeft het kamp opgebouwd en de Bevers druppelen binnen. Het thema is vervoer en het sub-kamp geel waarvan wij deel uit maken heeft het thema
land. Daarom hebben we voor een brandweerauto gekozen en hebben een heus platvorm waarvan onze brandweermannen naar beneden kunnen glijden!

Nadat de Bevers een plekje in de tent hebben gekregen, begint het kamp. Bij de grote opening zien we wat er aan de hand is. Professor Plof heeft een grote ontploffing gehad en kan niet meer op tijd zijn voor zijn reis naar Amerika, tenzij alle Bevers gaan helpen om de LaLuWa te gaan bouwen. En natuurlijk gaan alle Bevers helpen. Ze moeten allemaal spelletjes gaan doen om materiaal voor de LaLuWa te gaan verdienen.

Zaterdag worden er dan ook druk spellen gedaan. Voor zondagochtend staat er een hike op het programma en ook daarbij moeten de nodige opdrachten worden uitgevoerd.

Zondagmiddag hebben we even rust, maar wat heet rust. Steven Stroom valt met zijn fiets op het terrein en de brandweer komt er aan te pas om hem te bevrijden. Vier brandweerauto’s met sirenes komen het terrein opgestormd en Steven Stroom wordt door een grote kniptang bevrijd. Ook is er even tijd voor de Bevers dit om met de grote spuit te spuiten. Het is prachtig weer en we laten de gelegenheid niet voor bij gaan om ook lekker nat te worden.  

Zondagavond is het tijd voor het kampvuur, maar de Bevers zijn dan al aardig moe en er valt tijdens het kampvuur zelfs 1 in slaap.   Maandag moet de LaLuWa worden afgebouwd en er wordt hard gewerkt om de laatste onderdelen er aan vast te knutselen. Omdat de Bevers zo hard hebben gewerkt krijgen ze een heus kampinsigne!

 

En dan vertrekt Professor Plof naar Amerika en alle Bevers zwaaien hem uit.

We gaan nog even met elkaar lunchen en dan is het tijd voor de Bevers om afscheid van de leiding te nemen. Ze mogen nog even met hun ouders rond gaan kijken op het terrein en dan op naar huis.

.


Scouting van Maasdijk wordt mede mogelijk gemaakt door: